Idéhus realiserte visjonen

Renete og Rune Unander visste nøyaktig hvilket hus de ville bygge for seg selv og sine tre gutter. Resultatet ble enda bedre. Gjennom samarbeidet med arkitekten fra Idéhus ble parets idéer og ønsker bare forbedret, forteller de. Byggeprosessen var problemfri. Nå har familien bodd i sitt tre etasjers funkishus på Reppe utenfor Trondheim i snart et år. De er kjempefornøyde.

 

Tre år før de hadde noen tomt å sette det på, begynte Renete og Rune å planlegge og tegne drømmehuset sitt sammen; nærmest ned til minste detalj både hva eksteriør, planløsning og innredning angår. Paret hadde derfor husvisjonen klart og konkret for seg da de i 2012 endelig fant og fikk kjøpt den aktuelle tomten. De la prosjektet ut på Anbud.no og ble kontaktet av flere entreprenører, blant dem Idéhus. 
– Valget var egentlig veldig lett. Idéhus framsto klart som den mest seriøse og troverdige aktøren. Rett og slett mest proff og ryddig å forholde seg til. De virket tillitvekkende fra første øyeblikk og det holdt seg gjennom hele prosessen. Idéhus har vist seg fleksible og løsningsorienterte. Erfaringene er utelukkende gode. Selv om vi skulle gå inn for å lete etter noe å klage på, så finner vi det ikke. Mange husbyggere vil sikkert tvile på det, men for oss har det vært fullstendig problemfritt, insisterer Renete og Rune.

Visjonene og ønskene de brakte med seg inn i prosessen ble respektert. Arkitekten fra Idéhus hjalp til med å tilpasse visjonen til terreng og tomtevirkelighet; blant annet måtte utformingen av huset endres litt etter konklusjonen på langvarige geotekniske undersøkelser av tomtegrunnen. Tomten er utnyttet så effektivt som absolutt mulig. Med en grunnflate på 120 kvadrat, har de nå et hus med samlet boligareal på 303 kvadrat, inkludert en utleiedel på 58 kvadrat som gir dem en inntekt på 10.000 kroner i måneden. Huset har også en stor garasje i 1. etasje.

 

– Sammen med arkitekten tegnet vi vel om huset tre ganger. Hele tiden var Idéhus veldig lydhøre og opptatt av hva vi ønsket, sier Renete og Rune. Det de ønsket var et moderne, lettstelt og funksjonelt hus. Lyst og luftig. Stramt og minimalistisk. Og ikke minst skulle det være et godt hjem for hele familien. Parets tre gutter i tenårene har fått toppetasjen til sin disposisjon. Der har de hvert sitt store soverom, felles bad og stor stue med utgang til balkong og super utsikt over Trondheimsfjorden. Særlig for mamma Renete var det viktig å gi guttene et sted de heller inviterer venner hjem til, istedet for å farte omkring ute. Tanken er også at de skal kunne bo hjemme lengst mulig i forbindelse med studier. – En grunnleggende forutsetning var at huset skulle oppleves og fungere som et hjem for oss alle, understreker Renete. Selv har hun fått sitt eget treningsrom i 1. etasje takket være en smart utnyttelse av plass under trappeoppgangen. 2. etasje er hovedetasjen med stort kjøkken og romslig stue. Åpen planløsning og store vindusflater fra gulv til tak gir romfølelse. Både fra kjøkken og stue har de fantastisk panorama over hele Trondheimsfjorden. Det lyse og luftige inntrykket understrekes ved at takhøyden her er øket til 2,60 meter. I denne etasjen har også Renete og Rune sin egen atskilte «suite» med soverom, bad og walk-ingarderobe. Selv om de trives i den store stuen, har det praktfulle kjøkkenet vist seg å bli husets hjerte. Spisebordet har lett for å bli samlingspunkt for både familie og gjester.

hus fasade

Huset er tilpasset terrenget og tomten utnyttet så effektivt som mulig.

 

stue

Spisestue/kjøkken: Selv om familien trives i den store stuen, har det praktfulle kjøkkenet vist seg å bli husets hjerte. Spisebordet har lett for å bli samlingspunkt for både familie og gjester.

 

Som engasjerte byggherrer fulgte de byggeprosessen tett og hadde hele tiden veldig gode kontakt med arkitekt, byggeleder og håndverkere. Mange avgjørelser måtte tas underveis, og kommunikasjonen var hele tiden upåklagelig. Av ulike årsaker valgte de fra starten å trekke noen elementer ut av pakken; som kjøkkeninnredning (italiensk), parkett (finsk) og flis (italiensk) som de kjøpte selv og fraktet på plass. Det var ikke noe problem for Idéhus, som sto for montering og legging.

Framdriftsplanen ble fulgt til punkt og prikke, og vel så det. Overtakelse og innflytting var opprinnelig planlagt til mai 2015; istedet kunne huset tas i bruk allerede i november 2014, et halvt år tidligere! – Vi er veldig tilfredse med leverandørene og håndverkerne fra Idéhus, ikke minst snekkerfirmaet. Vi må få skryte litt ekstra av dem. De var ekstremt nøyaktige og dyktige. Ingen skjevheter eller mispass. Alt har vært i vater på alle vis i dette prosjektet, sier Renete og Rune. De har allerede anbefalt Idéhus til kolleger og venner.
– Byggeprosessen fra start til mål gikk over all forventing. Det gjelder også huset, selv om vi visste veldig godt hva vi ville ha. Hver dag føler vi oss privilegerte som kan bo slik, sier Renete og Rune Unander.

 

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.